Sunday, October 4, 2015

AKU UPDATE OIII

Salam.
Da bersawang bagai blog ni. Bertahun tak update apa2. Berkulapuk berkayap. Hahaha
Bukan ape,mood rajin menaip belum mai lagi ditambah dgn byk kerje lain yg perlu diberikan perhatian. *nak 1000daya xnak berjuta alasan ko bg kaannn*

*pic en. Google*

Ok. Eji dok bising2 minta aku update.
So demi ko SHARIFAH NOR EZY ABDULLAH *bukan nama sebenar* aku update dlu. Terima kasih eji sebab meng'encourage' aku. 
Esok lusa aku menulis demi berasaskan idea2 yg bakal muncul.. muahahahaha.. InShaAllah..

P/s : Mencari semangat yang hilang




Thursday, April 24, 2014

Masak with ♥♡

Hai uollsss.
Ari ni akak sesaje nak hapdate pasal makanan.. ikot suke akak la nak cite hape kaaan.. hihi
Ari ni akak masak tom yam.... tom yam sayur jeee.. campak2 sayur jadi lerr..

Pic blur dlm periuk
 Pastu akak tgk ade ayam.. akak nak wat ayam goreng berempah.. campak2 bahan dlm blender.. terus perap ayam atleast sejam. Sementara tu akak masak ler menu yg len..

Ayam diperap

Siap digoreng.
Terhangus sket. Sebab mase menggoreng tetibe Faheem nanges nak menyusu. Minta mak tolong usha kuali. Mak pun terlupa. Hitam la sket.. tapi still sodap.. Betul Betul Betul.. sendiri masak sendiri kata sodap.. hehe.. perahsantan toi.

Lastly. Masakan fav akak selalu. Sambal kentang n ikan bilis. Fav akak kalo letak cili padi but tgh dlm pantang xmo la makan pedas2.. cian Faheem nanti xtahan plak perut die. Akak masak dgn cili kering. Tapi makan sket je... mak plak request jgn kering sgt. Nak berminyak sket. Jgn letak bawang hiris.. mak aku mmg byk requestnye. Kang kalo tak.... makan sket je.. 

All time fav dish


 P/s : tak pandai masak, bole belajar.. kalo malas, hape pun tak bole !! 







Wednesday, April 23, 2014

SYAM ♡ LINDA

Hokey. Late entry but ikot suke hakak laaa.. blog aku kannn.. Time nak taip menaip. Anak2 sedang beradu kannnn..
Faheem tak tidur lagi. Puas dok susu tapi xnak gak tido. Hujan2 ni memang syokk kalo tido.. zzzzzz..

Saje2 nak throwback citer dedolu. Awan kepul2 flashback suda mari.
Teringat time adik iparku yang hot nak kawen. Siapa lagi LINDA la. Atau nama sobonar eh NOR MELINDA SARAH. Sodapkan namo ea. Tp tu bukan namo dalam ic. Kehkeh.

Maso nk tunang tu tetibo laki den masuk spital. Buang bosi kaki. Ghoram tol ati den ni.. yolah adik nak tunang haruslah bz atau membzbody. Haha. Time2 tu la nk beli carseat Syifaa. 

Nak jadikan cita, my hubby dok request Sparco carseat. Aku macam nk giler mencari. G kedai .. online shopping.. hahamboi.. semua abes stok. Last2 biler aku dah beli GB with love carseat.. baru ler depa dok talu2 contact aku Sparco dah restok. Puihhhhh.... 

Berbalik pada Linda tunang. Aku wat doorgift. Mengenangkan xde mase. Xjadi la nk wat homemade2 makanan. Cume cokkat je homemade. Yg laen readymade then pack. Uhu.. 

Biskot ade gula setepek dipack.
biskot fav time kevik2 bli kat pasarmlm

Tasbih 33biji tuk tetamu lelaki

Kipas tgn utk tetamu wanita



Homemade coklat yg blum dipack

Syifaa bergambar di mini pelamin tunang mak uda

Ok. Ape pun. Adik iparku dah selamat menjadi isteri pada SYAM atau nama sebenarnya SYAMRIN ANUAR HARUN. Juga bukan nama dalam ic. Harap maklum.. hihi.. 
Majlis nikah berlangsung di rumah abah ku yang kacak di serdang. Majlis resepsi di dewan UPM Serdang. Seminggu pastu kenduri bertandang di rumah family Syam di TanahMerah, Kelantan. Mase tu my perot dah nk masuk 8bln. 
Agak seksa gak dok berjam2 dlm knderaan ngan perot boyot.

Selamat nikah

Semoga bahagia hingga ke jannah

Majlis bertandang di Kelantan
Pic diculik kat coverphoto Fara.
Alhamdulillah. Ape2 pun semua berjalan lancar. Cantik tgk Linda make up. Mak aku sampai tgk byk kali. Cantik nau.. Seri pengantin kaann... kalo tak make up macam dak sekolah form 3 da... haha. Xpa.. awet muda kaann.. biar suami nmpak tua cepat. 

P/s : Depa tgh honeymoon kt Bali. Semoga slamat pergi n pulang. Enjoy ur vacation adik !!